Lääke

LAKTUFARM oraaliliuos 670 mg/ml 250 ml

Laktufarm 670 mg/ml -oraaliliuos on lääke ummetuksen hoitoon. Vaikuttava aine laktuloosi lisää suolen sisällön nestepitoisuutta, jolloin uloste pehmenee ja ulostaminen helpottuu. Valmiste sopii myös lapsille
Vaikuttava aine:
laktuloosi (liuos)
Pakkauskoko:
250 ml
Markkinoija:
Orifarm Healthcare Oy
Tuotetta ei toistaiseksi saatavilla
SKU:
598189
6,22 €
24,88 € / 0.2500
Laktufarm-oraaliliuosta käytetään ummetuksen hoitoon. Joskus lääkäri voi määrätä valmistetta myös muiden oireiden hoitoon.
Laktufarm-valmisteen annostus on yksilöllinen.
Aikuiset
Aloitusannos 30 ml 3–4 päivän ajan tai kunnes lääke alkaa vaikuttaa. Ylläpitoannos on yksilöllinen (10-30 ml vuorokaudessa), tavallisesti 15 ml vuorokaudessa
Pediatriset potilaat
6–14-vuotiaille lapsille 15 ml 3–4 päivän ajan. Ylläpitoannos on yksilöllinen, tavallisesti 7,5 ml (5–10 ml) vuorokaudessa.
Vauvojen ja leikki-ikäisten aloitusannos on 2,5–10 ml, ja tarvittaessa ylläpitoannos on keskimäärin 5 ml vuorokaudessa.
Annos otetaan mieluiten kerta-annoksena aamuisin. Nopea vaikutus saadaan tavallisesti, kun 15–45 ml Laktufarm-oraaliliuosta sekoitetaan 1–2 dl:aan vettä, kahvia, teetä, mehua tai maitoa ja juodaan aamulla tyhjään mahaan. Voimakas ulostamisrefleksi ilmenee tavallisesti noin 2 tunnin kuluttua lääkkeen ottamisesta. Laktufarm-hoidon vaikutukset ovat kuitenkin yksilöllisiä, ja siksi lääkkeen vaikutus voi joskus alkaa hitaammin, vasta muutaman päivän kuluttua.
Jos Laktufarm-oraaliliuosta otetaan aterian yhteydessä tai sen jälkeen, lääkkeen vaikutus on heikompi ja silloin tarvitaan yleensä suurempia annoksia. Monilla potilailla laktuloosin vaikutus suolen toimintaan saattaa kestää useita päiviä, jolloin riittää, että liuosta otetaan vain joka toinen tai kolmas päivä. Laktufarm vaikuttaa myös ilman erityistä ruokavaliota, mutta kuitupitoinen ruoka on kuitenkin tärkeä osa sitkeän ummetuksen hoitoa.
670mg/ml laktuloosi (liuos)
Laktufarm ei aiheuta suolen tottumista hoitoon eikä sen teho siksi heikkene pitkäaikaisessakaan käytössä.
Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Laktufarm-valmistetta
jos sinulla on vaikea laktoosiintoleranssi; Laktufarm-oraaliliuoksen käytön yhteydessä saattaa ilmetä vatsaoireita.

Suuret Laktufarm-annokset voivat aiheuttaa ripulia. Tällaisessa tapauksessa annosta on pienennettävä tai Laktufarm-valmisteen käyttö lopetettava.
Ummetuksen hoidossa tavanomaisesti käytettävät annokset eivät yleensä vaikuta diabeetikoiden verensokeriarvoihin.
Laktufarm-oraaliliuosta voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.
Kysy lääkäriltäsi tai apteekista neuvoa ennen minkään lääkkeen käyttöä.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)