• Suomeksi
  • På svenska

eReseptit

Lääkemääräys eReseptinä

eResepti on lääkärin kirjoittama sähköinen lääkemääräys, joka tallentuu valtakunnalliseen Reseptikeskukseen.

Potilas saa eReseptistä paperisen potilasohjeen, jossa on määrätyn lääkkeen nimi ja annosohje. Lääkettä hakiessa potilaalla tulee olla mukanaan Kela-kortti ja mahdollisesti potilasohje. Potilasohjeen näyttäminen nopeuttaa asiointia apteekissa, mutta ei ole välttämätön.

Jos potilas pyytää toista henkilöä asioimaan puolestaan apteekissa, hänellä tulee olla mukana Kela-kortti ja/tai potilasohje, joilla osoittaa, että hänellä on oikeus noutaa lääke. Muihin toimiin kuten eReseptin uusimiseen toisen puolesta tarvitaan potilaan allekirjoittama Suostumus, jonka saa apteekista tai Kelalta.

Apteekin farmaseutti/ proviisori hakee eReseptin Reseptikeskuksesta ja tekee apteekin toimitusmerkinnät eReseptiin. Lääkepakkaukseen kiinnitetään potilasohjetarra.

eReseptin uusimista voidaan pyytää apteekin kautta tai suoraan terveyden huollosta. eReseptin uusiminen apteekin kautta on maksullinen palvelu.

Tieto kulkee järjestelmän jokaisessa käsittelyvaiheessa suojattuna.

eReseptitietojen tarkastelu

Täysi-ikäiset voivat tarkastella eReseptejään ja tulostaa yhteenvedon niistä internet-osoitteessa www.kanta.fi. Järjestelmään voi kirjautua verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Lääkkeen määrännyt lääkäri voi katsoa Reseptikeskuksesta itse potilaalle määräämiään eReseptejä. Lisäksi lääkäri voi potilaan suostumuksella tarkastella kokonaislääkityksen. Ilman potilaan lupaa lääkäri voi katsoa tietoja vain hätätilanteessa.

Apteekin farmaseutti tai proviisori voi katsoa eReseptejäsi apteekissa asioidessasi ja potilaan pyynnöstä tarkastaa kokonaislääkityksen.

Potilasta hoitava sairaanhoitaja voi potilaan suostumuksella katsoa Reseptikeskuksessa olevia tietoja.

eReseptin hyötyjä

Potilaalla on edelleen mahdollisuus valita apteekki, jossa asioi.

Resepti pysyy tallessa Reseptikeskuksessa.

Reseptin uusimispyyntö on mahdollista tehdä sujuvasti joko apteekista tai terveydenhuollon laitoksesta.

Kaikista eResepteistä saa helposti yhteenvedon, jossa näkyy kaikki potilaan sähköiset reseptit.

Potilasturvallisuus paranee: Kun potilaan kaikki reseptit on kirjattu eResepteiksi, voi lääkäri tai apteekki potilaan suostumuksella tarkastella kokonaislääkityksen ja ehkäistä päällekkäisiä lääkityksiä ja haitallisia yhteisvaikutuksia.

 

Päivystys

Päivystämme joka kolmas viikko.

Vi dejourerar var 3. vecka.

Päivystysviikolla palvelemme sinua arkisin klo 8-22, la 9-22 ja sunnuntaisin sekä pyhäpäivisin klo 10-22.


Vi betjänar på jourveckorna må-fre 8-22, lö 9-22, sö och helgdagar 10-22.

Päivystysviikkomme ovat vuonna 2019:

Våra jourveckor år 2019: