DENTIPLUS ERITTÄIN RAIKAS 180 tabl

Inhemska Dentiplus Erittäin Raikas är en sugtablett för mun- och tandhälsan. Unika Dentiplus förstärker tandemaljen, sätter stopp för syraattacken efter en måltid och ökar en försvagad salivutsöndring. En mångsidig sugtablett med bland annat xylitol och alla de mineraler som behövs för tandemaljen. Innehåller varken äppelsyra eller acesulfam K. Sockerfri, glutenfri, laktosfri. Innehåller varken mjölk eller gelatin. Lämpar sig för veganer.

Paketstorlek:
180 tabl
Marknadsförare:
Suomen Bioteekki Oy
Beställningsvara
SKU:
2076024
22,25 €
176,59 € / kg

En välsmakande sugtablett mot muntorrhet som också gynnar mun- och tandhälsan. Ökar en försvagad salivutsöndring, förstärker tandemaljen och sätter stopp för syraattacken efter en måltid.

1 tablett 3-6 gånger per dag. Låt tabletten långsamt smälta i munnen efter tandborstningen och efter maten. 

Dygnsdosen (3-6 tabl.) innehåller: C-vitamin 20-40 mg (25-50 % av referensvärdet för det dagliga intaget), xylitol 0,85-1,7 g.

Sötningsmedel (xylitol och sorbitol), fyllnadsämne (karboxymetylcellulosa), kalciumkarbonat, natriumsalt av ortofosforsyra, klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror och kiseldioxid), zinkaskorbat, naturliga aromer (eukalyptus, pepparmynta och mentol), natriumfluorid. Sötad med xylitol och sorbitol. 

Socker-, gluten-, laktos-, mjölk- och gelatinfri

Kosttillskott ersätter inte en mångsidig kost. Den rekommenderade dosen skall ej överskridas.

Överdriven konsumtion av xylitol och sorbitol kan ha laxerande effekt.

Lämplig för barn så snart barnet kan suga.

Mjölk, spannmål och soja har inte använts i produktionsprocessen, men produkten kan innehålla spår av dessa. Tillverkas i en fabrik som hanterar andra livsmedelsingredienser. Innehåller inte beståndsdelar av animaliskt ursprung.

Kan användas under graviditet och amning

Ersätter inte en mångsidig och balanserad kost eller en hälsosam livsstil. Doseringen får ej överskridas. Förvaras i rumstemeperatur skyddad mot ljus och fukt. Förvaras oåtkomligt för barn. Överdriven användning kan ha laxerande effekter.